Atomic Scribblings from a Maniac Age


Τα χαμένα σκίτσα του Τσαρλς Μπουκόφσκι.

Μέχρι το 1966, αλλά και μετέπειτα, ο Μπουκόφσκι δεν είχε σταματήσει ποτέ να δημοσιεύει ποιήματα και διηγήματα σε μικρά και ανεξάρτητα περιοδικά της Αμερικής. Κάπου εκεί όμως στο 1965 και ύστερα από την προτροπή του εκδότη Wayne Philpot, ο οποίος είχε δημοσιεύσει δουλειά του Χανκ στο περιοδικό του, Border, ένα νέο πρότζεκτ γεννήθηκε με τον τίτλο, Atomic Scribblings from a Maniac Age.
Ο Philpot ενθουσιασμένος από τις ζωγραφιές του Μπουκ, τον παρότρυνε να ξεκινήσει μια σειρά σκίτσων και ζωγραφιών με σκοπό να τις εκδώσει σε ένα βιβλίο με τον τίτλο που αναφέραμε. Τις ζωγραφιές θα τις συνόδευαν στίχοι του Μπουκόφσκι μέσα από ποιήματά του ή και ατάκες που θα κατέβαζε το κεφάλι του την ώρα που σχεδίαζε. Ο Philpot ζητάει από τον Μπουκ να του στείλει όσες περισσότερες μπορεί, ο Μπουκ στρώνει τον κώλο του κάτω και αρχίζει να σχεδιάζει μετά μανίας όσες προλαβαίνει το χέρι του μέρα-νύχτα, με τον εκδότη να ξεκινάει μια διαφήμιση για το όλο πρότζεκτ, τυπώνοντας flyer, βάζοντας διαφημίσεις σε περιοδικά, καθώς και αιτήσεις προ-παραγγελιών (φώτο) για το όλο εγχείρημα. Μέσα στους επόμενους μήνες ο Μπουκόφσκι στέλνει στον Philpot δωδεκάδες ζωγραφιές, ο Philpot τσεπώνει κάμποσα δολάρια από τις προ-παραγγελίες κι εντελώς ξαφνικά… εξαφανίζεται… μαζί με τις ζωγραφιές!
Ο Μπουκόφσκι στέλνει κάμποσα γράμματα στον Philpot, απάντηση δεν παίρνει ποτέ και το μεθυσμένο του κεφάλι υποθέτει πως ο μπαγαπόντης εκδότης έχει κάψει όλες του τις ζωγραφιές!
Τα χρόνια περνούν, ο Τσαρλάκος συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα και ο Philpot παραμένει εξαφανισμένος μέχρι το 1971 όπου εμφανίζεται εντελώς ξαφνικά στα γραφεία του μικρού περιοδικού, Harrison Street Review, που εξέδιδαν οι John Arnoldy και Lawrence Alton. Ισχυρίζεται πως έχει ένα ολόκληρο κουτί με ζωγραφιές του Μπουκόφσκι και πως θα ήθελε να δωρίσει 11 από αυτές στο περιοδικό. Οι εκδότες τον ευχαριστούν, δεν ρωτούν ποτέ πως βρέθηκαν στην κατοχή του οι ζωγραφιές, ο Philpot τους χαιρετάει και συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε καλύτερα… να εξαφανιστεί!
Οι 11 ζωγραφιές μπήκαν τελικά στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού Harrison Street Review και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. 
Ωραία ιστορία, έτσι;
Οι ζωγραφιές είναι οι παρακάτω…